World Premiere
Stravinsky's "Le Sacre du Printemps"

Incidental Illustration by Sagar Fornies
Théâtre des Champs-Élysées, Paris

El ballet original de "la Consagració de la Primavera" mostra el ritual d'una tribu pagana, que demana el retorn de la primavera. El ritual acaba amb el sacrifici d'una jove verge a la qual la tribu obliga a ballar fins que aquesta mor exhausta. Un membre de la comunitat a canvi de la primavera. Una vida a canvi de més vida.

Partint d'aquesta idea central, Sagar Fornies il · lustra un viatge panoràmic per l'evolució de la Terra i la humanitat.

A la primera part, la lenta entrada del fagot de l'orquestra, a manera de teló, ens mostra una terra en creació, en plena expansió. Paisatges infinits, mars en calma, boscos espontanis ... una Terra ancestral en eterna primavera. És aquí, en aquest context, on apareix la humanitat ... gairebé amagada.

A la segona part, el paisatge canvia, es manipula, la Terra és transformada, cada part passa a tenir un sentit, tot s'usa, interpreta i ordena. La humanitat colonitza boscos, planes, prats i cels. La Terra deixa de ser un actor per convertir-se en un simple escenari. Finalment, seguint una pulsió atàvica, la Terra reclama la seva primavera. Comença el sacrifici i la humanitat, com la jove verge de la tribu, mor exhausta. El seu final és un nou inici. Tot acaba com tot va començar, la Terra segueix el seu camí.

Sagar Fornies ens convida a reflexionar sobre el nostre lloc en l'evolució de la Terra, la metàfora del sacrifici, i de la necessitat de morir per tornar a renéixer.

Production & Booking : Jordi Gastó jgasto@agenciacamera.com Tel: +34 93 317 91 81